26 Aralık 2012 Çarşamba

Karnıbahar Pane

Bu yemeği ilk defa pişirdim ama bundan sonra çok yaparım. Bayıldım. Kahvaltıda, et yemeğinin yanında ya da tek başına... Fırında tarifini vermiştik şimdi de kızartmasına küçük dokunuşlar yaparak ağzınıza layık bu tarifi size sunuyorum.



Malzemeler; 
1 adet karnıbahar, 1 şişe soda, 2 yumurta, 3-4 kaşık un, maydanoz, acı biber, 
tuz karabiber, kızartmak için bitkisel yağ...


     YAPILIŞI
  • Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp 10-13 dk diri kalacak şekilde haşlayın. 
  • Bu arada soda, 2 yumurta, un, minik doğranmış maydanoz ve baharatları iyice çırpın. 
  • Suyunu süzdüğünüz karnıbaharları bu harca bulayın, kızgın yağda kızartın. 
  • Rengi dönünce servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Narlı, Peynirli Salata

Pınarla kendi kendimize soruyoruz Salata tarifi verilir mi? diye...Her gün yeşil salata yapan biri iseniz farklı tariflere ihtiyaç duyarsınız. Benim soframda salata eksik olmaz, ama hiçbir gün birbirinin aynısı olmaz. Evdeki malzemeyi değiştirerek kullanırım. Bu da o günün salatası..


Malzemeler: 
Yeşil Kıvırcık Marul, Kimyonlu peynir (gouda marka alıyorum enfes), yarım nar, 1 salatalık,1 havuç rendesi, nane yaprakları, nar ekşisi, iyi kalite zeytinyağı



YAPILIŞI

* Marulları büyükçe olacak şekilde elinizde koparın. 
* Peyniri şeritler halinde dilimleyin. 
* Narı kabuğundan vurarak tanelerin 
   salataya dökülmesini sağlayın. 
* Tüm salata malzemesini karıştırın. 
* Üzerine peynirleri yerleştirin.
* Nar ekşisi,zeytinyağı üzerinde gezdirin.


Fırında İzmir Köfte

Ben hem lezzetli yemek severim hem de hafif olmasına biraz özen gösteririm. İzmir köfteyi genelde herkes kızarttıktan sonra fırınlıyor. Ben direk fırında pişirdim. Lezzetinden bir şey kaybettiğini söyleyemem. İster önceden kızartın ister benim gibi yapın, bu klasik et yemeğini afiyetle yiyin...


Malzemeler;
Köftesi için;Yarım kg kıyma, 1 adet soğan, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı galeta unu (ekmek içi de kullanabilirsiniz), kimyon,karabiber, tuz, istenirse maydanoz
3 adet patates,2 diş sarımsak 
Üzerine sos için; domates ve biber salçası,ılık su
Süslemek için cherry domates,biber



       YAPILIŞI

  • Köfte malzemelerini bir araya getirip, yoğurun. Bir tarafa alıp dinlendirin. 
  • Patatesleri halka halka dilimleyin. 
  • Fırın tepsisini az yağlayarak patatesleri yerleştirin. 
  • Üzerine denk gelecek şekilde köfteleri pay edin. 
  • Küçük cherry domatesleri ortadan ikiye bölün. Biberlerle beraber köftelerin üzerine yerleştirin. 
  • Biber ve domates salçasını ılık su ile sos haline getirip, tüm yemeğin üzerinde gezdirin.
  • 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

6 Aralık 2012 Perşembe

Parmesanlı Tavuk (Chicken Parmigiana)

Bir çok insan için tavugun en güzel hali bu yemek olabilir :) Bizim evde çoktan favoriler arasına girdi bile !





Malzemeler;

5 Parca tavuk göğüs ( İnceltilmiş)
2 Yemekkaşığı tereyağ
1 çaybardağı zeytinyağı
Un
1 su bardagı rendelenmiş parmesan peyniri
1/2 kg Domates rendesi
1/2 kutu domates püresi
1,5 tatlı kaşığı şeker
4 diş sarımsak
1 büyük soğan
1/2 bardak kırmızı/beyaz şarap
4-5 yaprak fesleğen
tuz, karabiber









YAPILIŞI
  • Tavuk parçaları yatay olarak ikiye bölünür ve un, karabiber, tuz karışımına bulanır.
  • Tavada zeytinyağ ve tereyağ kızdırılır. Una bulanmış tavuklar bu yağda arkalı önlü kızartılır.
  • Kızarmış tavuklar kenara alınır.
  • Tavada kalan aynı yağa, küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir, 5 dk kadar kavrulur.
  • Soğan sarımsakların üzerine şarap ilave edilir ve şarabın yarısı çekene kadar pişirilir. ( Şarap yerine tercihe bağlı olarak tavuk suyu kullanılabilir.)
  • Rendelenmiş domatesler, domates püresi ve şeker ilave edilir ve en az 30 dk boyunca pişmeye bırakılır.
  • Domatesler pişince kızarmış tavuklar, yarısı domatesin içinde kalacak şekilde yerleştirilir.
  • Tavukların üzerine bolca parmesan peyniri serpilir, fesleğen yaprakları ilave edilir. 
  • Tencerenin kapağı kapatılarak, peynir eriyinceye kadar (10 dk kadar) pişirilir.
  • Spagetti Makarna eşliğinde servis edilebilir.