28 Mayıs 2012 Pazartesi

Erimiş Kardanadam Kurabiyesi

Bu haftasonu Şemsa'nın dünyalar tatlısı yeğeni Emir'in 1. yaşgünü var. Ben Emir'i ilk kez doğumgünü partisinde göreceğim. Ama doğduğu günden beri düzenli olarak fotoğraflarını takip ediyorum. Sadece fotoğraflarına bakarak bile beni kendisine hayran bırakmayı başaran  bu küçük beyefendi için Şemsa'yla birlikte daha önce tarifini internette görüp yapmayı kafama koyduğum bu sevimli kurabiyeleri pişirdik. Kurabiyeler karşılığında ise tombul yanaklardan kocaman ısırmayı planlıyorum ;)



Malzemeler (6 - 7 adet için)


Kurabiye hamuru için; 125 gr un, 1 çay kaşığı bikarbonat, 65gr tereyağı, 35gr toz şeker,   1 yumurta , vanilya


Royal icing krema için; 1 yumurta akı, 250 gr pudra şekeri, 3 çaykaşığı limon suyu


Üstü için; 7 adet marshmellow, sıvıyağ


Süslemeler için; renkli şeker hamuru, renkli yazı tüpleri



Kurabiye Hamuru için, daha önce de tarifini vermiş olduğumuz çikolatalı tart tarifindeki tart hamurunun aynısını yaptık ancak bu sefer yarım ölçüler kullandık.

Un, bikarbonat, tereyag, tozşeker ve vanilya bir kapta yoğurulur. Un ve tereyağ iyicene birine geçtikten sonra yumurta kırılır ve yoğurularak hamur kıvamına getirilir. Hamur en az 1 saat dinlenmesi için buz dolabına kaldırılır.

Dinlenmiş hamur 6-7 parçaya ayrılarak oklava ile açılır. Sağ taraftaki resimde görüldüğü gibi gelişigüzel şekiller verilerek, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dk  kurabiye kenarları kızarana kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır.

Kardanadamların gövdesini oluşturmak için "Royal Icıng Krema" hazırlanır. Bunun için bir yumurta akı pudra şekeriyle kremşanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Son olarak limon suyu eklenir ve bir süre daha çırpılır. Soğuyan kurabiyelerin üzerine kaşığın arkası iyardımıyla düzelterek sürülür.

Sıra geldi kafaları oluşturmaya. Bunun için kurabiye sayısı kadar marshmallow yağlanmış bir tabak üzerine dizilerek mikrodalga fırına verilir. Mikrodalgada 20-30 sn boyunca orta sıcaklıkta ısıtılır. Ancak bu sırada mikrodalganın başından ayrılmamanız gerekiyor. Fırın cinsine göre 20 sn bile çok gelebilir. Marshmallowlar çok şişmeden fırından çıkarılması gerekiyor. Isınan marshmallowlar kreması sürülmüş kurabiyelerin üzerine yerleştrilir. Burda marshmellowları tutmadan önce yapışmaması için parmaklarınızı yağlamanızı tavsiye ederim..

Bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza kalmış. Şeker hamuru ve renkli şeker tüpleriyle  atkılar, papyonlar, düğmeler.. Yaratıcılıkta sınır yok!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder