21 Eylül 2012 Cuma

Gravy Soslu Bonfile

Bugun bonfile pişirmeye karar verdim.. Biraz da şekilli olsun diye Gravy soslu olsun dedim.. Sonuç boyle oldu..




Malzemeler; 2 dilim dana bonfile, kekik, biberiye  Gravy Sos icin: 3 yemek kasigi tereyağ, 2 yemek kaşığı un, tuz, 3 bardak kadar et suyu, 1 adet soğan (istege bağlı)

Oncelikle tavaya tereyag koyulur ve kızdırılır. Kekik ve biberiyeye bulanmıs bonfileler kızgın yağda arkası ve önü iyice kızaracak şekilde pişirilir. Pişen bonfileler kenara alınır.

Gravy sos icin, tava hic yıkanmadan, eti kızartmış olduğumuz aynı tereyağda küp küp doğranmış soğanlar kavurulur.  Soğanlar pembeleşince, üzerine un eklenerek kokusu geçinceye kadar bir kaç dakika kavrulur. Daha sonra sürekli çırparak azar azar et suyu eklenir. Et suyu miktarını sosta istediğiniz kıvama göre artırabilir, ya da azaltabilirsiniz. Son olarak sosa tuz eklenir ve tabağa alinan et üzerine sos dökülerek servis edilir.

Not: Ben sosun soğanlı olmasını istediğim için, bir tane soğan kullandım. Gravy sosu sade sevenler, soğan kısmını atlayarak eti pişirdiğimiz yağda unu kavurup daha sonra et suyunu ekleyerek sade sos pişirebilirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder