15 Ocak 2013 Salı

Kremalı ve Domates soslu Karidesli Makarna

Akşamında daha önce pişirmediğim bir yemeği denemeyi planladığım uzun bir ofis gününü  Evoş'tan aldığım bu müthiş tarifle tamamladım..  Gerçi sadece Ahmet'e yedirme fikriyle yola çıkmıştım ama  bu yemeğin kokusu bir tarafa sadece görüntüsüne bile kaç kişi dayanabilir ki? ... Ben değil! =)



Malzemeler;

1 yemek kasigi tereyag + 1 yemek kasigi zeytinyagi
1 adet sogan
3 diş sarımsak,
1/2 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağı)
2 su bardagi kadar rendelenmis domates
3-4 yaprak taze fesleğen
1 kutu krema (200 ml)
Kekik, pulbiber, karabiber, tuz
1 paket linguin makarna

Üzeri için;

300 gr karides
2 dis sarimsak
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı

 YAPILIŞI
  • Tencerede su kaynatılır, kaynayan suya tuz ve sonrasında makarnalar atılır. Pişen makarna süzülür, soğuk sudan geçirilerek kenara alınır.
  • 1 kaşık tereyağ ve 1 kaşık zeytinyağ ayrı bir tavaya alınır. Soğanlar ve üç diş sarımsak yemeklik doğranarak yaklaşık 5 dk boyunca yumuşayıncaya kadar bu yağda kavrulur.
  • Yarım bardak şarap soğanların üstüne ilave edilir, 2 dk daha, eklediğimiz şarabın yarısı uçuncaya kadar pişirilir.
  • Daha sonra rendelenmiş domatesler, fesleğen yaprakları ve diğer baharatlar  ilave edilir.
  • Sos koyulaşıncaya kadar 15-20 dk boyunca pişirilir.
  • Bu sırada ayrı bir tavaya zeytinyağı ve 2 diş sarımsak alınarak karidesler pişirilir.
  • Koyulaşan sosa krema ilave edilir. Krema ile birlikte 5 dk daha pişirilir.
  • Hazırlanan sos blenderdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
  • Önceden haşlanan makarnalar sos ile karıştırılır. 
  • Karidesler yağından süzülerek makarnanın üstüne alınarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder