19 Temmuz 2012 Perşembe

Sini Köftesi (Fırında İçli Köfte)

Yemege davet ettigim arkdaslarim icin icli kofte pisirmek istiyordum.. Kofteleri kapatmak konusunda hafif endiselerim vardi ama kendime guveniyordum ;)  Tarif detaylarini ogrenmek icin annemi aradim.. Annemin super fikriyle icli kofte fikrinden vazgecip cok yakin bir akrabasi olan Sini kofte pisirmeye karar verdim.. Annemin deyisiyle; hic ugrasmadan icli kofte yapmis kadar oldum..


 Malzemeler;

1/2 kg ince bulgur
1 cay bardagi irmik
1 yumurta
1,5 cay bardagi un
2 yemek kasigi Biber salcasi 
Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz

harci icin;
1/2 kg kiyma
1/2 kg sogan
1/2 paket margarin
Maydonoz
Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz





Bulgur ve irmik bir kaba alinir. 2 bardak kadar suyla islatilir ve 10-15 dk kadar  bekletilir. Sisen bulgurlar uzerine bir yumurta kirilir ve un eklenir. Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz ve biber salcasi eklenerek sakiz kivamina gelinceye dek yogurulur.


Ic harci icin, once kiyma tavaya alinarak biraz cevirilir. Rengi tamamen degistikten sonra kup kup dogranmis soganlar ve margarin ilave edilir ve iyicene kavurulur. Salca eklenerek bir sure daha pisirilir. Kimyon, karabiber, bulbiber ve tuz eklenir. Pistikten sonra tercihe bagli olarak maydonoz ilave edilerek karistirilir. Hazirlanan harc sogutulur ve donmasi icin buzlukta bir sure bekletilir.



Son asamada bulgur hamuru ikiye bolunur ve buyuk bir borcam icerisine acilir. Actiginiz hamurun ince olmasina dikkat etmenizi tavsiye ederim. Hatta fazla gelen hamuru kullanmayabilirisiniz. Acilan hamur icerisine soguttugumuz harc bosaltilir. Ayri bir yerde hamurun diger yarisida ince bir sekilde acilir ve harcin uzerine serilir.

Yemek firina verilmeden once borek gibi bicakla kesilerek dilimlenir. Daha sonra borcam onceden isitilmis 180 derecelik firina verilerek uzeri kizarincaya kadar yaklasik 40 dk. pisirilir. Pisirme suresi her firina gore degisecebilecegi icin ara ara kontrol etmenizde fayda var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder