1 Mayıs 2012 Salı

Balık Kebap



Pazar günleri evimde misafir ağırlamayı çok severim..uzun uzun yemek yapıp yiyelim isterim..zaten bir de maç var ise erkekler için başka bir alternatif olmuyor maalesef:) bu Pazar da Uğurla Seçil gelmişlerdi, herkesin eline bir iş verdim ve bu yemek öyle ortaya çıktı ve zevkle yedik...

Malzemeler; 4 adet levrek balık filetosu, yarım bayat ekmek içi, 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar, 4-5 dal kıyılmış yeşil soğan, 7-8 dal kıyılmış maydonoz, tuz,kekik,kimyon
Üzerine: 2 çorba kaşığı soya sosu, 3 çorba kaşığı zeytinyağ

Balığın filetosunu çok ince kıyalım. İçine ekmek içi, kaşar peyniri, taze soğan, maydonoz, tuz, kekik kimyon katalım. İyice yoğuralım ki malzeme birbirine girsin. 4 eşit parçaya böldükten sonra çöp şişlere geçirdim. Arada elinizi ıslatarak işleme devam edelim. Fırının ızgarasında her iki tarafı pişirelim. Sonra soğanlı yaptığınız salatanın üzerine kebapları yerleştirelim. Üzerine karıştırdığınız soya sos ve zeytinyağını dökelim. Afiyetle bu sağlıklı kebabıı yiyin...

Not: Bir Adanalı olarak  Balık kebap fikri ilk başta ters gelmişti ama lezzetini ben dahil herkes çok beğendi..

1 yorum: