14 Mayıs 2012 Pazartesi

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk

Malzemeler;
6 adet tavuk göğüs ( iri küpler şeklinde kesilmiş)
Un
4 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soya sosu
Sıvı yağ (ayçiçek kullandık, fındık yağı da olabilir)
3 adet domates (iri küpler şeklinde kesilmiş)
2 adet soğan 
1 adet yeşil biber
1/2 adet ananas ( iri küpler şeklinde kesilmiş)
Tatlı ekşi sos için;
1/2 bardak sirke (elma sirkesi kullandık)
1/3 bardak şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 bardak ananas suyu
1/4 bardak portakal suyu
1/4 bardak ketçap
2 yemek kaşığı mısır nişastası


Bu haftasonu Fb-Gs maçına Onur'un doğum günü eklenince Şemsa'yla birlikte arkadaşlarımız için Çin yemeği konseptiyle güzel bir sofra kurmaya karar verdik.. Yemeklerin lezzetinin orjinal olmasını istediğimiz için bütün hafta boyunca yabancı yemek tarifi sitelerini altüst ettik ve son olarak blogchef.com sitesinden en beğendiğimiz bir kaç tarifi seçtik. Tarifte gördüğümüz hiçbir detayı atlamadık böylece yemeklerin hepsi birbirinden güzel oldu..  Hatta biz bile bunların kendi elimizden çıktığına inanamadık.. Tek zorluğu, çok fazla kap kirletmek zorunda olmamızdı diyebilirim. Bu konuda bizim imdadımıza neyse ki Seda yetişti..

Tarif şöyle; Yumurta sarıları, soya sosu ve biraz su birlikte çırpılır. Parçalanmış tavuklar önce una, sonra yumurtaya  ve sonra tekrar una batırılarak  kızgın yağda 3-4 dk boyunca kızartılır ve kağıt havlunun içerisine alınır.

Ayrı bir tavanın içerisinde soğanlar ve biber 2 dk boyunca az yağla çevirilir. Soğan ve biberlerin kıtır kıtır kalması gerektiği için bu süre yeterli olacaktır. Pişen karışım bir kaba alınarak bekletilir.

Diğer taraftan sos için, sirke, ketçap, şeker,tuz,  ananas suyu ve portakal suyu çırpılarak karıştırılır. Bu karışım kaynatılır ve 10 dk boyunca pişmeye bırakılır. Pişen karışımdan bir kaç kaşık ayrılarak bir bardak içerisinde mısır nişastasıyla karıştırılır. İyicene karıştıktan sonra sos tenceresinin içerisine tekrar dökülerek kıvamlı bir sos haline gelinceye kadar karıştırılır. Domates ve ananaslar bu sos içerisine karıştırılarak sos tekrar ısıtılır.

Sıra bütün pişirdiklerimizi bir araya getirmeye geldi. Öncelikle sos kızarmış tavukların üzerine dökülür ve yavaşça karıştırılır. Son olarak soğan&biber karışımıda tavukların üzerine eklenerek servis edilir.

Sonuç olarak artık Çin yemeğine tonla para vermeye kesinlikle son veriyoruz.. Bundan böyle kendin pişir kendin ye ;)

Not: Soframızdaki diğer yemeklerin tariflerini de tabiki ekleyeceğiz.. Hadi Şemsa ben birini yazdım sıra sende ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder