26 Aralık 2012 Çarşamba

Fırında İzmir Köfte

Ben hem lezzetli yemek severim hem de hafif olmasına biraz özen gösteririm. İzmir köfteyi genelde herkes kızarttıktan sonra fırınlıyor. Ben direk fırında pişirdim. Lezzetinden bir şey kaybettiğini söyleyemem. İster önceden kızartın ister benim gibi yapın, bu klasik et yemeğini afiyetle yiyin...


Malzemeler;
Köftesi için;Yarım kg kıyma, 1 adet soğan, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı galeta unu (ekmek içi de kullanabilirsiniz), kimyon,karabiber, tuz, istenirse maydanoz
3 adet patates,2 diş sarımsak 
Üzerine sos için; domates ve biber salçası,ılık su
Süslemek için cherry domates,biber



       YAPILIŞI

  • Köfte malzemelerini bir araya getirip, yoğurun. Bir tarafa alıp dinlendirin. 
  • Patatesleri halka halka dilimleyin. 
  • Fırın tepsisini az yağlayarak patatesleri yerleştirin. 
  • Üzerine denk gelecek şekilde köfteleri pay edin. 
  • Küçük cherry domatesleri ortadan ikiye bölün. Biberlerle beraber köftelerin üzerine yerleştirin. 
  • Biber ve domates salçasını ılık su ile sos haline getirip, tüm yemeğin üzerinde gezdirin.
  • 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder