6 Aralık 2012 Perşembe

Parmesanlı Tavuk (Chicken Parmigiana)

Bir çok insan için tavugun en güzel hali bu yemek olabilir :) Bizim evde çoktan favoriler arasına girdi bile !





Malzemeler;

5 Parca tavuk göğüs ( İnceltilmiş)
2 Yemekkaşığı tereyağ
1 çaybardağı zeytinyağı
Un
1 su bardagı rendelenmiş parmesan peyniri
1/2 kg Domates rendesi
1/2 kutu domates püresi
1,5 tatlı kaşığı şeker
4 diş sarımsak
1 büyük soğan
1/2 bardak kırmızı/beyaz şarap
4-5 yaprak fesleğen
tuz, karabiber









YAPILIŞI
  • Tavuk parçaları yatay olarak ikiye bölünür ve un, karabiber, tuz karışımına bulanır.
  • Tavada zeytinyağ ve tereyağ kızdırılır. Una bulanmış tavuklar bu yağda arkalı önlü kızartılır.
  • Kızarmış tavuklar kenara alınır.
  • Tavada kalan aynı yağa, küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir, 5 dk kadar kavrulur.
  • Soğan sarımsakların üzerine şarap ilave edilir ve şarabın yarısı çekene kadar pişirilir. ( Şarap yerine tercihe bağlı olarak tavuk suyu kullanılabilir.)
  • Rendelenmiş domatesler, domates püresi ve şeker ilave edilir ve en az 30 dk boyunca pişmeye bırakılır.
  • Domatesler pişince kızarmış tavuklar, yarısı domatesin içinde kalacak şekilde yerleştirilir.
  • Tavukların üzerine bolca parmesan peyniri serpilir, fesleğen yaprakları ilave edilir. 
  • Tencerenin kapağı kapatılarak, peynir eriyinceye kadar (10 dk kadar) pişirilir.
  • Spagetti Makarna eşliğinde servis edilebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder