3 Ekim 2012 Çarşamba

Mozarella Peynirli Patlıcan Dilimleri

Bu haftasonu bizim evde şenlik vardı diyebilirim. Canim arkadaşlarım bana yemeğe geleceklerdi ve onlar için hazırlayacağım sofraya gerçekten çok özeniyordum. Bütün haftayı çeşitli kaynaklardan tarif araştırarak geçirdim diyebilirim:) Sonuç olarak herşey yolunda gitti ve hepbirlikte çok güzel bir sofrada, şarkılarla türkülerle keyif dolu bir akşam geçirdik.. Tekrar aynı sofrada bir arada olacağımız günü dört gözle bekliyorum!  Ağzımızın tadı hiç kaçmasın en kötü günümüz böyle olsun diyorum ve onların en sevdiği tarifi burada paylaşıyorum :)

Malzemeler (8 adet icin)

2 -3 büyük bostan patlıcanı ( toplamda 16 dilim patlıcan gerekiyor)
16 dilim mozarella peyniri
2 bardak parmesan peyniri (rendelenmiş)
2 bardak un
2 bardak ufalanmıs bayat ekmek (robottan geçirilmiş)
3 yumurta
tuz, karabiber
Sosu için:
4 adet rendelenmiş domates
4-5 diş sarımsak
zeytinyağı
taze feslegen








* Bostan patlıcanları pijama şeklinde soyulur ve bir parmak kalınlığında dilimlenir.
* Dilimlenmiş patlıcanlar tuzlanır ve yarım saat kadar suyunu bırakması için dinlendirilir. Bu süre sonunda patlıcan dilimleri peçete yardımıyla iyice kurutulur.
* Bir torba içerisine un, tuz ve karabiber karıştırılır. Patlıcanlar ilk olarak un karışımına bulanır.
* Başka bir kap içerisinde yumurtalar çırpılır ve unlanmış patlıcanlar yumurtaya bulanır.
* Yine ayrı bir kapta ufalanmış ekmekler ve 1 bardak parmesan peyniri karıştırılır ve yumurtalanmış patlıcan dilimleri son olarak ekmek-parmesan karışımına bulanır.
* Hazırlanmış patlıcanlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek sıra halinde dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk kadar pişirilir.
 * Bu sırada sos için bir tencere içerisinde zeytinyağı kızdırılır ve küçük doğranmış sarımsaklar yağda çevrilir. Rendelenmiş domatesler ve fesleğen yaprakları (tercihe bağlı) ilave edilir. Sos, kısık ateşte 30 dk boyunca kıvamlı bir hale gelinceye kadar pişirilir.

* Son olarak bir borcam icerisine;
en alt kat domates sosu
üstüne 1 dilim patlıcan
patlıcanın üstüne domates sos, parmesan ve mozarella
üstüne tekrar bir dilim patlıcan
patlıcanin üstüne domates sos, parmesan ve mozarella olacak şekilde dizlir. (2 katlı patlıcanlar halinde 8 porsiyon elde edilir)

Son olarak fırın ızgara moduna alınarak mozarella peynirleri kızarana kadar 10-15 dk daha pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder