12 Ekim 2012 Cuma

Domatesli Bruschetta



Bruschetta klasik bir italyan baslangic yemegi. Zeytinyagli ve sarimsakli kizarmis ekmek anlamina geliyor. Ozellikle peynir cesitleri, domates ve feslegenle hazirlandiginda mukkemmel bir uyum saglaniyor. Bizim gibi sarimsak ve zeytinyagi hayrani kimseler icin her ogunde yer verebilecegimiz lezzetli bir yemek...

Malzemeler;
 1 adet baget ekmek
 4 dis sarimsak
1 cay bardagi sizma zeytinyagi
15-20 adet ceri domates 
(veya 3 orta boy domates)
1 avuc taze feslegen yapragi
2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
 tuz, karabiber



YAPILISI
  • Sarimsaklar rendelenir ve zeytinyagi ile karisitirilir. En az 20 dk bu sekilde bekletilir.
  • Domatesler kup kup dogranir ve feslegen yapraklariyla karistirilir.
  • Domates feslegen karisimi icerisine tuz ve karabiber eklenir.
  • Baget ekmek dilimlenir ve dilimler 3dk boyunca firinda hafif kizartilir.
  • Kizarmis ekmekler uzerine zeytinyagi-sarimsak karisimi surulur.
  • Yaglanmis ekmeklerin uzerine birer kasik peynir surulur.
  • Peynirin uzerine domates-feslegen karisimi eklenir.
  • Ekmekler hazirlandiktan sonra 10 dk daha 170 derecelik firinda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder