16 Nisan 2012 Pazartesi

Lazanya Kaseleri





Yabancı bir tarif sitesini gezerken buna benzer bir yemek gördüm. Oradan ilham alarak, bizim damak tadımıza uygun olarak pişirmeyi denedim. Tadına bakan herkes çok beğendi...

Tarifini hemen paylaşacağım ama önceden uyarayım; Malzemeleri çok göz kararı kullandım.. O yüzden ölçülerim anlatış şeklim biraz ilkel olacak ;)







Malzemeler ( 6 tane için) :
8 adet lazanya
300 gr yağsız dana kıyma
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
1 kutu domates püresi
Mozerella peyniri (2 adet yumruk büyüklüğünde)
1 çay bardağı parmesan peyniri
1 su bardağı lor peyniri
1/2 paket krema (daha az kullanabilirsiniz)
8-10 yaprak fesleğen
sıvı yağ, tuz, karabiber

İlk olarak harçlarımı hazırlamakla başladım.

Kıymalı harç için; önce soğanlarımı kavurdum. Daha sonra kıymaları ekleyip kavurmaya devam ettim. Salçaları ilave ederek iyicene karıştırdım ve son olarak domates püresini içerisine döktüm ve iyicene pişmesi için en az 20 dk daha kısık ateşte pişmeye bıraktım.

Peynirli harç için; mozarella peynirimin bir tanesini rendeledim. (Diğerini en son kullanacağız.) Sonra, rendelediğim mozarella peyniri, parmesan peyniri, lor peyniri ve kremayı bir kapta karıştırarak içerisine çok az fesleğen doğradım.

En son, 8 adet lazanyamı haşladım. Benim baktığım tarifte, lazanya kutusunun üstünde yazan süreden 2-3 dk daha az haşlayın diyordu. Yani tamamen haşlamayıp hafif diriyken sudan çıkartmak gerekiyor. Yani yaklaşık 4 dk yeterli oluyor. Daha sonra muffin tepsimin her bir deliğinin dibine yağlı kağıt kesip yerleştirdim. Yağlı kağıtların üzerinede lazanyalarımı kase şeklini alacak şekilde yuvarlayarak yerleştirdim.

Sıra geldi harcımı kaselerin içerisine yerleştirmeye. Yandaki resimde görüldüğü gibi lazanya kaselerinin yarısına kadar kıymalı harcı doldurdum. Sonra sosların karışmasını engellemek amacıyla artan lazanyalardan küçük bir kare keserek kıymaların üstünü kapattım. Daha sonra tekrar birer kaşık kıyma doldurdum. Yukarıdan 1-2 parmak boşluk kalması gerekiyor.

Yukarıda kalan boşluğa peynirli harcımı doldurdum. Ve son olarak yuvarlak olarak kestiğim mozarella peynirlerimi peynirli harcımın üstüne kapak olarak yerleştirdim ve üzerlerine birer yaprak fesleğen koydum. Lazanyaların şekillerinin tam yuvarlak olmasını istiyordum o yüzden köşeleri mutfak makasıyla biraz düzelttim.

Lazanyalarımı 180 derecelik bir fırında üzerindeki mozerella peyniri kızarıncaya kadar, yani yaklaşık 10-15 dk pişirdim.

Sonuç gerçekten mükemmel oldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder