1 Ocak 2013 Salı

Yoğurtlu Havuç Kavurması

Annemle yılbaşı sofrası kurmuş olmamızın avantajını kullanmaya devam ediyorum ;) Soframızdaki mezelerden bir tanesi de benim özel isteğim doğrultusunda hazırlanmış yoğurtlu havuç mezesiydi.. Pratikliği bir tarafa, havuçları yemeklerden ayıran insanlara bile kolaylıkla sevdirebileceğiniz bir tarif olduğunu düşünüyorum.


Malzemeler; 
4 Büyük Havuç, 1 Su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, Zeytinyağı, Tuz

YAPILIŞI

  • Havuçlar çok ince olacak şekilde dilimlenir veya rendelenir.
  • Havuçlar bol zeytinyağında yumuşayıncaya dek kavurulur.
  • 2 diş sarımsak ezilerek yoğurtla karıştırılır ve yeteri kadar tuz ilave edilir.
  • Sarımsaklı yoğurt kavrulmuş havuç ile karıştırılarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder