20 Temmuz 2012 Cuma

Mini Tavukburger

Adana deyince yemek konusunda herkesin aklina kebap gelir degil mi? Iste bende durumlar biraz farkli.. Benim icin Adana demek, Mukerrem'de hamburger, Cengiz'de G3 (tavuklu sandvic) yemek anlamina gelir. Istanbul'da ya da baska bir yerde yedigim hicbir burger bu ikisinin yakinina bile yaklasamadigi icin aradigim lezzeti evde bulmaya calisiyorum. Iste bu kucuk tavukburgerleri Cengiz'de yedigim G3 lerden esinlenerek yaptim.. Bu bizi biraz olsun kandiriyor ama yine de orjinalini yemek icin dort gozle Adana'ya gitmeyi bekliyorum.. Yolu dusen herkes durmasin gitsin yesin derim :)

 Malzemeler (4 adet icin) ;

4  kucuk hamburger ekmegi
2  tavuk gogus
2 domates
2 salatalik tursusu
4 dilim cheddar peyniri
taze nane
kekik, pulbiber, tuz
ketcap, mayonez

Kup kup dogranan tavuklar az yagda iyicene kizarana kadar kavurulur. Kekik ve pulbiber eklendikten sonra cheddar peynirleri tavuklarin uzerine birakilarak erimesi saglanir.

Ikiye bolunen hamburger ekmekleri, tavada tavuklarin kenarina dizilerek, tavanin isisini almalari saglanir. Soguk ekmekle yapilan hamburger asla lezzetli olamaz..



Isinan ekmekler arasina cheddarli tavuklar ve kalan butun malzemeler eklenir ve sogumadan acilen tuketilir.. Bu arada tabiki patetes kizarmasi yaninda cok iyi gider!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder