20 Temmuz 2012 Cuma

Somon Kofte

Annem uydurma tariflerinde cok basarilidir. Ama bu sefer sanirim kendini de asti! Yeni icadi olan bu somon kofteyi Istanbul'a geldiginde bizim icin fazla fazla yapti ve sonra da yiyebilmemiz icin bir kismini buzluga kaldirdi..  Biz bu kofteyi o kadar sevdik ki buzdolabindakileri su an bitirmeye kiyamiyoruz.. Hatta bitmemesi icin evde birbirimizin yedigi kofteleri sayiyoruz ;)Bu tarifi butuuuuunn dunyayla paylasmamak bence buyuk bir bencillik olurdu.

 


Malzemeler;
700 gr derisiz ve kılçıksız somon balığı
2 orta boy soğan
2 yumurta
3 adet salçalık taze kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kekik
1 tepeleme çay kaşığı kimyon
1 su bardağı galeta unu ya da bayat ekmek içi
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz




Somon baliginin kilciklari ayiklanir ve derisi cikarilir. Temizlenen balik tavla zari buyuklugunde dogranir. Soganlar ve biberler cok kucuk olacak sekilde dogranir. Daha sonra butun malzemeler karistirilarak yogurulur. Yogurulan malzeme derin dondurucuda 15 dk kadar bekletilir. Boylece malzeme kolay sekil verecek kivama gelir. Bu sure sonunda karisima kofte sekli verilir.



Pisirmek icin yapismaz bir tavaya cok az yag damlatilarak iki tarafi guzelce kizartilir. Yaninda arzu edilen garniturlerle servis edilir.



Not; Artan kofteleri kucuk bir tepsiye dizerek buzlukta dondurun. Tamamen donan kofteleri buzdolabi posetine alarak saklayabilirsiniz. Boylece benim gibi yemek yapmak icin zamaniniz olmadigi bir anda kolayca pisirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder