31 Ağustos 2012 Cuma

Kağıt Kebabı


Hem sebzeli hem de etli bir yemek arıyorsanız ya da misafirinize yemeği farklı bir sunumla servis etmek isterseniz Kağıt Kebabı bu iş için 10 numara bir tarif


Malzemeler: Yarım kilo kuzu kuşbaşı, 1 adet orta boy soğan,1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy patates, yarım su bardağı konserve bezelye (isteğe göre), yarım yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, kekik, 2 su bardağı sıcak su

Herkes önceden pişirme işleminden geçirerek kağıt kebabını yapıyor ancak ben daha pratik ve hafif olsun diye önceden kızartma ya da haşlama yapmıyorum. Tüm sebzeleri soyup, küçük küçük doğrayın. Bu esnada etleri salça,kekik, tuz ve karabiber ile marine edin ki zamandan tasarruf edelim. Sonra malzemeleri çukur bir kapta karıştırın. 2 adet kare keşilmiş pişirme kağıdına malzemeleri pay edin...Ancak bu aşamada hiçbir yerinden hava almayacak şekilde kapatılması önemli.  Ayrıca kapatmadan önce üzerine sıcak su gezdirin ki kuru olmasın. Agzı kapalı bir şekilde 20-25 dk pişirin sonra yukarıdan delip 1 er kaşık tereyağı ile lezzetlendirin. Böylece aynı zamanda üstünün kızarmasını sağlayın...Yanına mis gibi kokan bir pirinç pilavı da çok güzel gidiyor...Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Şemsa Çarşamba günü bu yemeği pişirmeye karar verdim.. 2 sorum var; Salça olarak domates salçası mı kullandın biber mi? Bir de marine ederken yağ eklemiyor muyuz? evet msn'den sorabilirdim ama canım böyle istedi maksat sitemiz aktif olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım arkadaşım, ben her zaman domatesle biberi karıştırıp öyle kullanırım...boylece bıberın katılıgını da kırmış oluyorum:)..etin yağlı ise ki ben kuzu kullandıgım ıcın yaglıydı, extra yağ koymadım ama danaysa mutlaka koymanı tavsiye ederim...

      Sil