13 Mart 2013 Çarşamba

Etli Erişte

Makarnaya ne kadar tok olsam da hayır diyemem. Acıktığımda üstelik bir de yalnızsam beni ondan daha fazla mutlu eden bir şey yok desem yeridir :) Bu sefer sevgilim vardı yanımda hatta bu yemek ikimizin hayal gücü ile ortaya çıktı diyebilirim. Ne bir et yemeği ne de sadece bir makarna... Ama sonuç harika...

Malzemeler:
1 dolmalık biber
1 adet soğan
200 gram jülyen dana eti
125 gram erişte şeklinde makarna
Soya sosu
3 yemek kaşığı bitkisel yağ

YAPILIŞI

  • Biber ve soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Makarnayı bir kenarda az tuzla haşlayın.
  • Sıvıyağ koyduğunuz tavaya ilk önce etleri kavurun.
  • Sonra soğan ve biberleri ekleyin.
  • Etlerle soğan ve biberi iyice harmanlayın.
  • Soya sosundan 2 yemek kaşığı ekleyip karıştırın.
  • Son olarak,  haşladığınız makarnayı ve biraz da haşlama suyundan ekleyerek malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın. 
  • Karabiber ve acı seviyorsanız acısos ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder