18 Mart 2013 Pazartesi

Ispanaklı Tepsi Böreği


Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
1.5 bardak yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ

İç Harç:
1 kg ıspanak
1 soğan
2 kaşık yağ
tuz,karabiber,pulbiber

YAPILIŞI

  • Tepsiye ilk önce yağlı kağıt serelim.
  • İlk yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yayalım.
  • Ayrı bir yerde zeytinyağ ile soğanı kavurup ıspanakları kavuralım. Suyu çekince karabiber pulbiber tuz ekleyelim.
  • Yumurta, yağ ve yoğurdu bir yerde çırpalım.
  • Bu karışımdan yufkanın üstüne sürelim.
  • 2.yufkanın yarısını parçalayarak tepsiye yayalım.Üzerine yine karışımı yayalım.
  • Ispanaklı iç harcı yufkanın üzerine dağıtarak koyalım.
  • Üzerine yarım kalan yufkayı yayıp karışımı ekleyelim.
  • Kenarlardan sarkan yufkaları dört bir taraftan tepside birleştirelim.
  • Son olarak karışımı üzerine iyice sürelim ki böreğimiz kızarsın.
  • 25 dakika 200 derece fırında pişirelim.
Not:
  • Mini fırın tepsisi olduğu için 3 adet yufka kullandım, büyük tepsiler için 5 adet yeterli olacaktır.
  • İç harca peynir de ekleyebilirsiniz.
  • Pişirmeye vermeden önce böreğinizi kareler şeklinde kesin, işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Ben pişirmeden önce bir gece dolapta beklettim. Bu da lezzetini arttırdı diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder