10 Mart 2013 Pazar

Ekşili Kuru Bamya

Bu yemeğin yapımında ve yayınında emeği geçen sevgili kocacığıma teşekkürlerimi sunarım ;)



Malzemeler

2 cay bardagi kurutulmus bamya
400 gr kusbasi kuzu eti (tercihe bagli olarak dana eti de kullanilabilir.)
1 cay bardagi haslanmis nohut
1 adet sogan
1 su bardagi rendelenmis domates
2 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 limon 
pulbiber, karabiber, tuz

YAPILISI

  • Bamyalar yumusayincaya kadar haslanir. Haslama suyuna yarim limon sikabilirsiniz. Haslanan bamyalar suzulerek kenara alinir.
  • Ayri bir tencerede kucuk dogranmis soganlar ve kusbasi etler birlikte az yagda iyicene kavurulur. Tuaz ve baharatlar ilave edilir.
  • Domates ve biber salcalari eklenerek iyice karisana kadar karistirilarak pisirilir.
  • Daha sonra domates suyu ilave edilir.
  • 1-2 su bardagi kadar sicak su ilave edilir. ( Yemegin cok sulu veya  daha yogun olmasi tercihinize gore su  miktarini ayarlayabilirsiniz.)
  • Ekledigimiz su kaynayinca haslanmis bamyalar ve nohutlar eklenerek yaklasik 10 dk kadar daha pisirilir.
  • Geri kalan yarim limon sikilarak yemege karistirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder