20 Eylül 2012 Perşembe

Domates Çorbası

Salça ve un kullanılarak yapılan çorbanın aksine sadece domates kullanılarak yapılan, basit ama fazlaca lezzetli bir domates çorbası. Domatesin tadını doya doya almak isteyenler için...



Malzemeler; 5-6 adet ortaboy domates, bir avuç arpa şehriye, 2 çay bardagı sıcak su , 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz

Domatesler soyulur ve rendelenir. Küçük bir tencere içerisinde yağ kızdırılarak rendelenen  domatesler ilave edilir. Yaklaşık 20 dakika boyunca domatesler kaynatılır. Pişen domatesler blenderdan geçirilir. İçerisine sıcak su, şehriyeler ve tuz ilave edilerek 10 dk daha pişirilir.

Not : Başka bir yöntem olarak, soyulan domatesler fırına verilip pişirildikten sonra tencereye alınarak aynı işlemlere devam edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder