20 Şubat 2013 Çarşamba

Risotto (Deniz Mahsullü)

Pınar dahil bütün arkadaşlarım bilir...herhangi bir cafeye gittiğimde hiç düşünmeden deniz mahsullü bir sipariş veririm...Risotto, makarna ya da pizza en sevdiklerim arasında...Bu sefer risottoyu evde denedim...Çok da güzel oldu..


Malzemeler:
500 gr arboria pirinci
750 gr karışık deniz mahsulü (midye, karides, kalamar, bir tür balık filetosu)
1 küçük soğan
1 kırmızı ve yeşil biber
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı beyaz şarap
4-5 çorba kaşığı parmesan peyniri
Yarım çorba kaşığı tereyağ
2-3 dal yeşil soğan

     YAPILIŞI
  • Deniz mahsullerinin tamamını kaynayan suya atıp haşlayın.
  • Diğer tarafta küçücük doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağda kavurun.
  • Soğanlara minik doğradığımız biberleri ilave edin.
  • En az 10-15 dakika haşlanan deniz mahsullerini suyundan süzüp bu karışıma ekleyin. ( Haşlama suyunu kesinlikle dökmeyin)
  • Bu karışımı yaklaşık 20 dakika boyunca suyunu çekene kadar kavurun.
  • Ardından yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyin.
  • Daha sonra beyaz şarabı ekleyip, buharlaştırın. 
  • Kavurmaya devam ettikçe, deniz mahsullerini haşladığınız sudan birer kepçe alıp üzerine dökün. Her bir kepçeden sonra sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.  Suyu çekildikçe balık suyundan birer kepçe daha dökerek pirinçler iyicene pişene kadar bu işleme devam edin.  Bu aşamada suyu azar azar alıp pirincin üzerine dökülmesi pişmesi açısından çok önemli.
  • En son olarak yarım çorba kaşığı tereyağ ve parmesan peynirini ekleyip servis edin.
  • Süslemek için doğranmış yeşil soğan serpin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder