26 Kasım 2012 Pazartesi

Etli Nohut Yahni

1 sene boyunca sadece bir çeşit yemek yiyebilecek olsa bu yemeğin nohut pilav olacağını söyleyen bir kocam var. Bu durumda bana da bu yemeği bol bol pişirmek düşüyor!..




Malzemeler

2 Su bardağı nohut
2 Soğan
1 kg (veya daha az) kemikli kuzu eti ( Ben kuzu gerdan kullandım)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Et suyu
Sıvı Yağ
Tuz, karabiber

YAPILISI

  • Nohutlar bir gece öncesinden ıslatılır.
  • Ertesi gün nohutlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır, kaynayan nohutlar süzülerek soğuk sudan geçirilir. 
  • Başka bir tencerede ise kuzu gerdan haşlanır. Et suyu sonraki aşama için kenara ayrılır.
  • Tencerede bol sıvı yağda, küp küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar  kavrulur.
  • Domates ve biber salçaları soğanla karıştırılıp bir süre daha pişirilir.
  • Tuz ve karabiber karışıma ilave edilir.
  • Haşlanmış kuzu gerdan parçaları salçalı soğanla karıştırılır.
  • Et suyu etlerin üstünü  geçecek şekilde tencereye boşaltılır.
  • Haşlanmış nohutlar eklenir.
  • 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra servise hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder