9 Kasım 2012 Cuma

Tarhana Çorbası

Pınar'la blogumuzu nasıl geliştireceğimiz üzerine konuşuyorduk. Klasik ya da kolay yemeklerin daha çok ilgi gördüğünü fark ettik. Tabi ki değişik,zor ve ilgi çekici yemekler de olmalıydı ama sofraların vazgeçilmezlerini bloga mutlaka koymak gerektiğine inandık....Mesela bu tarif onlardan biri...Kışı hissetmeye başladığım an yaptığım seve seve içtiğimiz bir tat...


Malzemeler (2 kişilik):
3 kaşık tarhana, yarım litre su,2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası

YAPILIŞI 

Tarhanayı 1 su bardağı suyun içerisinde çözün.

* Salçayı ve dövülmüş 2 diş sarımsağı yağ ile birlikte kavurun. Sarımsak kokusu çıkıncaya kadar işleme devam edin.

*Tencereye 4 su bardağı suyu (et suyu olursa daha güzel olur) ilave edin ve kaynatın. Çözülen tarhanayı içine ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Üzerini baharatlarla renklendirin.

Notlar: Ben koyu kıvamda seviyorum. İsterseniz yarım bardak daha su ilave edebilirsiniz. Ayrıca çorbanızda pürüz istemezseniz ya da topaklaşma olursa blendırdan geçirebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder