31 Ekim 2012 Çarşamba

Hurma Tatlısı


Adana'da kebapçılarda yemek sonrası ikram edildiğinde bolca yediğimiz bu meyve tatlısını bu seferde evde yapmayı denedik.. Biz bu tatlıyla Adana'da bolca karşılaşıyoruz ama bilmeyenler için değişik bir tarif olacağını düşünüyorum. Biz kalabalık olduğumuz için büyük bir tabakta hazırladık ama birer kişilik kuplarda hazırlandığında da çok hoş bir görüntüsü oluyor!

Malzemeler (2 kişilik için) :
2 adet yumuşak Trabzon hurması, 
1 çay bardağı ceviz içi, 
2 tatlı kaşığı bal, 
üzeri için 
2 yemek kaşığı kaymak 
( kaymak yerine muz dilimleri de olabilir)



YAPILIŞI

Hurmalar kesilir ve içleri kase içerisine kaşık yardımıyla alınır.
Üzerinde bal gezdirilir.
Cevizler serpilir.
En üstüne kaymak (veya muz dilimleri)  ilave edilerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder