3 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak

Ya tamam biliyorum bu bir kabak yemeği ne kadar lezzetli olabilir ki diyorsunuz.. Bunu duyar gibi oluyorum. Zaten kocama bile kabak pişirdiğimi söylediğimde  kendisi o kadar sebze arasından kabak seçtiğim için beni tebrik etti. Ahmet dereotu maydanoz gibi yeşillikleri yemeklerde sevmiyor.. Ama zaten kendisi kabak yemeyeceği için bulduğum bütün yeşillikleri yemeğe koyabileceğimi söyledi.. Ama ben iddialıyım, dereotunu bu yemeğe yine de koymadım çünkü tadına bakınca söylediklerine pişman olacağından eminim! :) Kabağın bile lezzetli olabileceğini kesinlikle ona ispatlayacağım!

Malzemeler: 7 Adet kabak, 1 adet kırmızı biber,  1 büyük soğan, 2 dal taze soğan ( veya dereotu), 2 diş sarımsak, 3 orta boy domates, 1 ya da 2 küp şeker, tuz, karabiber, zeytinyağı


Halka şeklinde doğradığım soğanları bol zeytinyağında kavurdum. Halka şeklinde doğranmış kırmızı biberle dilimlediğim sarımsakları soğana karıştırarak kavurmaya devam ettim. Yuvarlak olarak kestiğim kabakları da diğer malzemelerle birlikte bir süre çevirdikten sonra büyükçe doğradığım domatesleri karışıma ilave ettim. Normalde kabağa dereotu yakışır ancak biraz önce bahsettiğim gibi kocam sevmediği için alternatif olarak taze soğan yaprakları kullandım. Taze soğanı da koyduktan sonra şekeri, tuzu ve karabiberi ilave ettim. Yemeğime 1 bardak sıcak su ekleyerek kısık ateşte, suyu neredeyse tamamen çekinceye kadar pişirdim. Önceden söyleyeyim, suyunu tamamen çekmezse bu kadar güzel olmaz.. En son yemeği borcama aldıktan sonra parlatmak için üzerine hafif zeytinyağı gezdirdim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder