26 Aralık 2012 Çarşamba

Karnıbahar Pane

Bu yemeği ilk defa pişirdim ama bundan sonra çok yaparım. Bayıldım. Kahvaltıda, et yemeğinin yanında ya da tek başına... Fırında tarifini vermiştik şimdi de kızartmasına küçük dokunuşlar yaparak ağzınıza layık bu tarifi size sunuyorum.



Malzemeler; 
1 adet karnıbahar, 1 şişe soda, 2 yumurta, 3-4 kaşık un, maydanoz, acı biber, 
tuz karabiber, kızartmak için bitkisel yağ...


     YAPILIŞI
  • Karnıbaharı çiçek çiçek ayırıp 10-13 dk diri kalacak şekilde haşlayın. 
  • Bu arada soda, 2 yumurta, un, minik doğranmış maydanoz ve baharatları iyice çırpın. 
  • Suyunu süzdüğünüz karnıbaharları bu harca bulayın, kızgın yağda kızartın. 
  • Rengi dönünce servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurtla servis edin.

2 yorum: