1 Ocak 2013 Salı

Fava

Bizim yılbaşı sofralarımızda olmazsa olmaz mezelerimiz vardır.. Ana yemeğimiz her sene değişsede mezeler gelenekselliğini korur =)  Annemin uzmanlık alanına giren bu tarifi onun dilinden anlatıyorum..



Malzemeler ( 6 kişilik meze)

1/2 kg kuru bakla
1 orta boy soğan
1 Limon
1 Demet Dereotu
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber








    YAPILIŞI

  • Kuru bakla önceden yıkanıp, en az 1 saat kadar soğuk suda bekletilir.
  • Soğanlar rendelenerek zeytinyağında kavrulur.
  • Soğanlar kavrulunca baklalar tencereye eklenir ve üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su eklenir.
  • Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra suyunu çekene kadar haşlanır. Baklalar iyicene dağılıp yumuşamış olmalıdır. Suyunu çektiğinde eğer hala sertse su ilave edilerek bir süre daha haşlanır.
  • İster çatalla ister blender yardımıyla haşlanmış baklalar püre haline getirilir.
  • Baklanın yapışmaması için kullanılacak servis kabı sudan geçirilir.
  • Püre haline gelmiş bakla servis kabına boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra, üzene limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir.
  • Limon ve zeytinyağının içine işlemesi için, baklava şeklinde dilimlenir.
  • En üste dereotu serpilerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder