Malzemeler;
1 kg pırasa, 1 adet buyuk sogan, 1 kahve fincanı pirinc, 1 adet portakal (veya yarım limon),
1 cay bardagı zeytinyagı, 1 tatlı kasıgı seker, tuz
YAPILIŞI
- Pırasalar yıkanır, 3-4 cm kalınlıgında dogranır.
- Havuclar soyularak ince halkalar seklinde dogranır.
- Sogan kup kup dogranır ve havuclarla birlikte zeytinyagında bir sure kavrulur.
- Dogranmıs pırasalarda tencereye alınarak bir sure cevirilir, tuz ilave edilir.
- Uzerine yaklasık 2 bardak kadar sıcak su ve şeker eklenir.
- Su ile birlikte bir sure pistikten sonra bir fincan pirinc ilave edilir.
- Suyu cektiginde pırasalar hala sertse bir miktar daha sıcak su eklenerek bir sure daha pisirilir.
- Pismeye yakın portakal veya limonun suyu eklenir.
- Soguk servis edilir.
1- Limon yerine portakal kullandıysanız, seker miktarını azaltabilirsiniz.
2- Yemeginizin sofrada daha parlak gorunmesini istiyorsaniz, tabaga aldıktan sonra uzerine hafif zeytinyagı gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder