Annemle yılbaşı sofrası kurmuş olmamızın avantajını kullanmaya devam ediyorum ;) Soframızdaki mezelerden bir tanesi de benim özel isteğim doğrultusunda hazırlanmış yoğurtlu havuç mezesiydi.. Pratikliği bir tarafa, havuçları yemeklerden ayıran insanlara bile kolaylıkla sevdirebileceğiniz bir tarif olduğunu düşünüyorum.
Malzemeler;
4 Büyük Havuç, 1 Su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, Zeytinyağı, Tuz
YAPILIŞI
Malzemeler;
4 Büyük Havuç, 1 Su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, Zeytinyağı, Tuz
YAPILIŞI
- Havuçlar çok ince olacak şekilde dilimlenir veya rendelenir.
- Havuçlar bol zeytinyağında yumuşayıncaya dek kavurulur.
- 2 diş sarımsak ezilerek yoğurtla karıştırılır ve yeteri kadar tuz ilave edilir.
- Sarımsaklı yoğurt kavrulmuş havuç ile karıştırılarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder