Malzemeler;
2 su bardagi pilavlik bulgur
1 buyuk sogan
1 adet yesil biber
1 tatli kasigi domates salcasi
3 adet rendelenmis domates
2 bardak et suyu (ya da normal su)
1 kasik tereyag
3 yemek kasigi zeytinyagi
2-3 cay kasigi kuru nane
Yarim cay kasigi kimyon
Tuz, karabiber
YAPILISI
- Zeytinyagi ve tereyag tencereye alinir.
- Yemeklik dogranmis soganlar ilave edilerek pembelesinceye kadar kavrulur.
- Dilimlenmis yesil biberler ilave edilir bir iki dakika daha kavrulmaya devam edilir.
- Tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir.
- Bir tatli kasigi domates salcasi soganlara yedirilir ve rendelenmis domatesler eklenir.
- 3-4 dakika fokurdattiktan sonra uzerine ayiklanmis bulgurlar ilave edilir ve karistirilir.
- Kuru nane de serpildikten sonra et suyu ilave edilerek, pilavin suyu cekinceye kadar pisirilir.
- Pilav bir sure dinlendirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder