Bizim yılbaşı sofralarımızda olmazsa olmaz mezelerimiz vardır.. Ana yemeğimiz her sene değişsede mezeler gelenekselliğini korur =) Annemin uzmanlık alanına giren bu tarifi onun dilinden anlatıyorum..
Malzemeler ( 6 kişilik meze)
1/2 kg kuru bakla
1 orta boy soğan
1 Limon
1 Demet Dereotu
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
Malzemeler ( 6 kişilik meze)
1/2 kg kuru bakla
1 orta boy soğan
1 Limon
1 Demet Dereotu
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
- Kuru bakla önceden yıkanıp, en az 1 saat kadar soğuk suda bekletilir.
- Soğanlar rendelenerek zeytinyağında kavrulur.
- Soğanlar kavrulunca baklalar tencereye eklenir ve üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su eklenir.
- Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra suyunu çekene kadar haşlanır. Baklalar iyicene dağılıp yumuşamış olmalıdır. Suyunu çektiğinde eğer hala sertse su ilave edilerek bir süre daha haşlanır.
- İster çatalla ister blender yardımıyla haşlanmış baklalar püre haline getirilir.
- Baklanın yapışmaması için kullanılacak servis kabı sudan geçirilir.
- Püre haline gelmiş bakla servis kabına boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra, üzene limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir.
- Limon ve zeytinyağının içine işlemesi için, baklava şeklinde dilimlenir.
- En üste dereotu serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder