Bugün TV'de üst üste iki tane maç olunca, biz de menümuzu ona göre ayarladık !
Malzemeler: 4 adet tavuk göğüs , 2 bardak un , 1 kaşık sarımsak tozu (tercihe bağlı), 1 kaşık karabiber, 1 kaşık pulbiber, 1 cay kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı tuz, 2 yumurta, 1,5 bardak süt, 2 bardak cornflakes, kızartma yağı (fındık yağı ya da ayçiçek yağı)
Malzemeler: 4 adet tavuk göğüs , 2 bardak un , 1 kaşık sarımsak tozu (tercihe bağlı), 1 kaşık karabiber, 1 kaşık pulbiber, 1 cay kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı tuz, 2 yumurta, 1,5 bardak süt, 2 bardak cornflakes, kızartma yağı (fındık yağı ya da ayçiçek yağı)
- Tavuklar küp küp doğranır
- Bir kapta, un, tuz, karabiber,pulbiber, sarımsak tozu, kabartma tozu karıştırılır.
- Diğer bir kapta yumurtalar çırpılır ve sütle karıştırılır.
- Üçüncü kaba ise ufalanmış corn flakesler doldurulur.
- Tavuk parcaları sırayla önce un karışımına, sonra süt-yumurta karışımına ve son olarakta cornflakeslere bulanır. Daha kalın kabuk oluşmasını istiyorsanız, aynıı tavuk için işlemler bir kez daha tekrarlanır.
- Hazırlanan tavuklar kızgın yağa atılarak kızartılır.
Çok nefis gòrünüyo öyle meşakkatli de diil:) Evrim
YanıtlaSil