Annem'i dakika başı arayarak aldığım talimatlar doğrultusunda pişirdiğim hamsi tava meğer ne kadar da pratik bir yemekmiş. Bu tarifi acilen sık kullanılanlar listeme ekliyorum :D
YAPILIŞI
Malzemeler;
1/2 kg Hamsi ( 1 tava için )
1 su bardagı mısır unu
1 çay bardağı un
tuz, karabiber
2 yemek kaşıgı tereyağ
YAPILIŞI
- Mısır unu, normal un, tuz, karabiber bir poşet içerisinde karıştırılır.
- Ayıklamış ve temizlenmiş hamsiler un karışımı içerisinde bulanır.
- Unlanmış hamsiler tavaya kuyruklar içeri gelecek şekilde yuvarlak dizilir.
- Tereyağ tavanın tam ortasına kuyrukların birleştiği yere koyulur. ( Tereyağ eriyerek dış taraflara doğru yayılıyor.)
- Ocak üzerinde önce ilk tarafı kızartılır. (6-7 dk. yeterli oluyor.)
- Daha sonra düz bir kapak yardımıyla çevirilerek diğer tarafı da kızartılır. (5 dk. kadar)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder