Pınar'lara yemeğe gittiğimiz gecenin ertesi günü sadece yemek kahve ve çay üçlemesi arasında geçti. Hatta bir ara bu kısır döngüyü fark edip kendi kendimizle dalga geçtik. Pınar'ın evde bayatlamaya yüz tutmuş lavaş ekmeklerini öğle yemeğinde değerlendirelim dedik ve böylece aşağıdaki tarif kendiliğinden ortaya çıktı. Böyle bol eğlenmeli gülmeli ve yemeli bir haftasonu için teşekkür ederiz.
Malzemeler: 3 adet lavaş ekmek (kişi sayısına göre değişir), beyaz peynir ve kaşar karışımı
Pesto sos için; Fesleğen, dolmalık fıstık, sarımsak, iyi kalite zeytinyağ
Pesto sos yapımı için fesleğen, dolmalık fıstık ve sarımsağı sırasıyla alarak havanda dövelim. İçine yavaşça zeytinyağı dökerek koyu kıvamda yeşil bir sos elde edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder