Kış geldiğine göre sıcak bir çorba pişirmenin tam zamanı değil mi?
Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı erişte
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı tavuk suyu (yoksa sıcak su ve bulyon karışımı)
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane
YAPILIŞI
Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı erişte
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı tavuk suyu (yoksa sıcak su ve bulyon karışımı)
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane
YAPILIŞI
- Mercimekler bol suda yaklaşık 15-20 dk boyunca kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzülerek kenara alınır.
- Başka bir tencerede, küçük doğranmış soğanlar ve sarımsak yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Soğanlara salça eklenerek bir süre daha çevrilir. Tuz ve karabiber ilave edilir.
- Salçalı soğanlara yavaş yavaş tavuk suyu eklenir.
- Önceden haşlanmış mercimekler ve erişteler tencereye ilave edilir. Erişteler pişinceye kadar 1-2 taşım kaynatılır.
- Küçük bir tavada bir kaşık tereyağ eritilerek, kuru nane ve pulbiber yağda 1 dk'dan az sürede kızdırılır.
- Bu karışım çorbaya karıştırılır ve bir kaç dakika da bu şekilde kaynatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder