Şakşuka icin internette birbirinden cok farkli tarifler var. Patatesli ve kabakli yapan da var, sogan kullanmayan da.. Aslinda her hali guzel olan bu yemegin benim sevdigim sekli iste boyle..
Malzemeler:
4-5 adet kemer patlican, 2 kucuk sogan, 4 dis sarimsak, 1-2 adet sivri biber, 4 adet domates
1 cay bardagi sicak su, 2 adet kup seker, tuz, karabiber
kizarmak icin sivi yag, sotelemek icin zeytinyagi
YAPILISI
- Patlicanlar pijama seklinde soyulur ve kucuk kupler seklinde dogranir.
- Dogranan patlicanlar acisi gitmesi icin yarim saat kadar tuzlu suda bekletilir.
- Sudan alinip kurulanan patlicanlar kizgin yagda kizartilir.
- Kizaran patlicanlar yaglarinin cekilmesi icin kagit havlu uzerine alinir.
- Ayri bir tencere icerisine cok az (2-3 kasik kadar) zeytinyagi alinir ve kup kup dogranmis soganlar bu yagda kavrulur.
- Icerisine kucuk dogranmis biberler ve ince dilimlenmis sarimsaklar da eklenerek bir sure daha sotelenir.
- Son olarak kucuk dogranmis domatesler, seker, tuz ve karabiber eklenir. Domatesler bir sure cevirildikten sonra bir cay bardagi su ilave edilir ve sos su cekilene kadar pisirilir.
- Onceden kizartilan patlicanlar uzerine hazirladigimiz sos dokulerek hafifce karistirilir.
- Soguk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder