23 Eylül 2012 Pazar

Tavuklu Pilav

Önceden haşlamış olduğum tavukları, Ahmet'ten gelen yoğun istek üzerine pilav yaparak değerlendirmeye karar verdim... Tavuklu pilavı, hele ki içinde bir de nohut varsa,  ne kadar iştahla yediğini bir gün kameraya çekip sizlerle de paylasmak isterim! :)


Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı haşlanmış tavuk, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 kaşık tereyağ, tuz, karabiber

İlk olarak pirinçler, yıkanır ve dinlenmek uzere sıcak suda en az yarım saat kadar bekletilir.

Tereyağ tencerede eritilir. Pirinçler tencereye alınır ve yaklaşık 5 dakika kadar tereyağda kavrulur. 3 su bardağı sıcak tavuk suyu pirinçler üzerine dökülür. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.  Bu sırada haşlanmıs tavuklar didiklenir. Pirinçlerin pişmesine yakın, haşlanmış nohutlar ve tavuklar eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Pirinçler tamamen piştikten sonra altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder