26 Eylül 2012 Çarşamba

Kayseri Mantısı

Sevgili Şemsa,  sözlerime başlamadan önce bu yemeği sana ithaf ettiğimi bildirmek isterim! Ayrıca dolapta bir paket daha olduğunu, istediğin herhangi bir zamanda aynısını sana da yapabileceğimizi bilmelisin :)


Bu minik mantıları kendi ellerimle kapattım demeyi cok isterdim ama bu sefer öyle değil :) Birkaç hafta önce Kayseri'deydik. Halalarımızın bizim için yaptığı mantılarla resmen kendimizi kaybettik! İstanbul'a döndüğümüzde bu tadı çok özleyeceğimizi iyi bildiğimiz için yanımızda bir kaç paket mantı getirdik. Haladan tarifi aldık ve Kayseri usulü pişirmeyi denedik..

Malzemeler: 1/2 kg Kayseri mantısı Sosu icin: 2 yemek kaşığı tereyag, 1/2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası , Sarımsaklı yoğurt, tuz

Yaklaşık 1 litre kadar su kaynatılır ve az tuz ilave edilir.  Kaynayan suya mantılar atılır ve yapışmaması için ara ara karıştırılır.

Bu sırada ayrı bir tavada tereyağ eritilir. Domates ve biber salçasi kızgın yağa yedirilir.

Mantılar piştikten sonra tencereye 1-2 bardak soğuk su ilave edilir. Daha sonra mantının fazla suyu süzülür. Ancak suyun tamamen atılmamasına dikkat edilmelidir.

Fazla suyu süzülmüş mantı içerisine salçalı yağ dökülür ve yavaşça karıştırılır.

Tabağa alınan mantı, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

1 yorum:

  1. Allahiiiim neyse ki bi paket daha vrmis..Kocan yemeden gelmem lazim

    YanıtlaSil