10 Eylül 2012 Pazartesi

Kıymalı Ekmek

Annemle kalori hesabına düşmediğimiz, lezzetli birşeyler yemek istediğimiz tembel günlerimizde,  her seferinde çok parlak bir fikir bulmuşçasına " Kıymalı ekmek mi yapsak acaba?" diye başlayıp saniyesinde onaylarak işe koyulduğumuz bir tariftir bu.. Yıllardır aynı hevesle pişirir aynı zevkle tüketiriz! Ama önceden söylüyorum; Bu ekmeklerin olmazsa olmazı margarindir... off evet biliyorum sağlıksız ama her gün yiyor değiliz ya! :)


Malzemeler (2 kişilik)

Bayat ekmek dilimleri 
(tercihen beyaz somun ekmek)
300 gr kıyma
1 orta boy domates
1 orta boy soğan
1-2 biber
1 çay bardağı su
Margarin
tuz, karabiber
1 limon



Soğan, biber ve domates küçük küçük doğranır. Kıyma, domates, soğan, biber, 1 çay bardağı soğuk su, tuz ve karabiber bir kap içerisinde karıştırılır. İsteğe bağlı olarak bir kaşık margarin de karışıma yedirilebilir.  Ekmek dilimleri üzerine önce margarin sonra kıymalı karışım sürülerek fırına verilir. Yaklaşık 15 dk boyunca 170 derecelik fırında kıymalar pişene kadar pişirilir. Yanında limon ile servis edilir.



Not: Bu sefer evde bayat ekmek olmadığı için kepek ekmek kullanmıştım. Ama normal ekmeğin yerini asla tutmadığını bilmenizi isterim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder