14 Eylül 2012 Cuma

Mercimekli Köfte

Hepinizin sevdiğini bildiğim bu tarifi bir de biz verelim..

Malzemeler;

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydonoz
1 demet taze sogan
kimyon (2 çay kaşığı)
karabiber
pulbiber
tuz



Mercimekler yıkandıktan sonra yaklaşık 3 su bardağı su içerisinde kaynatılır. Mercimekler yumuşayıp, hafif ıslak kalıncaya kadar pişirilir. Bulgurlar geniş bir kap içerisine alınır. Kaynatılmış mercimekler bulgurla karıştırır ve şişmesi için üzeri kapatılarak en az 30 dk bekletilir.

Daha sonra 2 adet kuru soğan küçük doğranarak, bol yağda kavrulur. Domates ve biber salçaları da eklenerek iyice pişirilir. Baharatlar (istenilen kadar)  ve tuz eklenir. Kavrulnuş soğanlar bulgur-mercimek karışmı üzerine dökülür ve malzemler iyicene birbirine geçinceye kadar yoğurulur. Yoğururken, çok kuru olduğunu hissederseniz, azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Bu sırada yeşillikler küçük doğranarak hazır hale getirilir. Yoğurduğunuz köfte içerisine yeşillikler eklenerek az bir süre daha yoğurulur. Son olarak, küçük parçalar avuç içine alınarak köfte şekli verilir.

Marul, limon hatta nar ekşisiyle servis edilebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder