25 Eylül 2012 Salı

Biberli Et

Pınarımla  thepioneerwoman.com sitesini pek bi beğeniyoruz ve buradaki tarifleri blogta yer vermeye devam ediyoruz. Bu blog bizim ağız tadımıza pek uyuyor. Ben de biberli et tarifini denedim ve sonuç çok başarılı oldu. 

Malzemeler: 2 parça antrikot (dövülerek inceltilmiş ve jülyen doğranmış), yarım çay bardağı soy sos, 2 kaşık esmer şeker, 2 kaşık mısır unu, 1 tatlı kaşığı taze rende zencefil, 2 adet ezilmiş sarımsak, acı kırmızı biber (Jalapeno cinsi olabilir), 1 soğan, 1 kırmızı biber (büyük olanlardan), maydanoz (isteğe bağlı), az makarna ya da noodle ya da şehriye...



Yapılışı: Antrikotları genişçe bir kaseye alıp zencefil, mısır nişastası,soy sos ve sarımsakla karıştırın. Acı kırmızı biberi de ezerek etlere ilave edin. Etleri bi kenara alıp dinlenmeye bırakın.
Döküm tencere ya da wok tavaya 1 kaşık yağ koyup yüksek ateşte ısıtın ve ince hilal şeklinde doğranmış soğanları atın. Çevire çevire sotelediğiniz soğanın karamelize olmasını sağlayın. Soğanlar kahverengini aldıktan sonra kenara alıp aynı işlemi ince doğranmış kırmızı biber için yapın.

Aynı tavaya 1 kaşık daha yağ koyup en az 1 saat dinlenmiş etleri ilave edelim. Nişastalı etler tavaya yapışacaktır, endişelenmeyin ve kızaran etlerin diğer yüzünü çevirin. Sonra karamelize soğanı ve biberleri dahil edin.

Bu sırada diğer bir tarafta noodle ya da ince şerit makarnaları haşlayın. Tüm malzemelerin birbirine girmesi için etli karışıma 1 bardak makarnanın sıcak suyundan ekleyin ve suyunu çektirin. Son olarak makarnaları da etlere ilave edip iyice karıştırın. Sonucunda acı, yoğun ve çok lezzetli bir yemek elde edeceksiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder