7 Eylül 2012 Cuma

Pişi (Hamur Kızartması)

Cumartesi günleri çalıştığım için Pazar günleri benim için özeldir. Özellikle kahvaltıya pek bir önem veririm. Kalorisi yüzünden uzun zamandır yapmaktan kaçıyordum ama bu sefer kaçamadım, yaptım ve patlayana kadar yedik...





Malzemeler:

4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
2 su bardağı su ya da 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ






Çukur bir kapta unu alıp ortasına, su, tuz, şeker ve mayayı karıştırıp yoğurun. Hamurun şişmesi için 40 dk kadar bir tarafa alıp üzerine örtü serebilirsiniz. Bu sırada beraberinde yiyeceğiniz beyaz peynirleri, domates-salatalıkları, zeytinleri hatta nutellaları hazırlayabilirsiniz.Sonra sıvıyağı kızdırın. Elinizi yağlayıp hamurdan parçalar alarak üzerine bastırıp kızgın yağa atın. Önünün ve arkasının kızardığına emin olunca tabağa alıp özellikle peynirle beraber afiyetle yiyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder