31 Ekim 2012 Çarşamba

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Kış geldiğine göre sıcak bir çorba pişirmenin tam zamanı değil mi?

Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı erişte
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı tavuk suyu (yoksa sıcak su ve bulyon karışımı)
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane



YAPILIŞI

  • Mercimekler bol suda yaklaşık 15-20 dk boyunca kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzülerek kenara alınır.
  • Başka bir tencerede, küçük doğranmış soğanlar ve sarımsak yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Soğanlara salça eklenerek bir süre daha çevrilir. Tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Salçalı soğanlara yavaş yavaş tavuk suyu eklenir.
  • Önceden haşlanmış mercimekler ve erişteler tencereye ilave edilir. Erişteler pişinceye kadar 1-2 taşım kaynatılır.
  • Küçük bir tavada bir kaşık tereyağ eritilerek, kuru nane ve pulbiber yağda 1  dk'dan az sürede kızdırılır. 
  • Bu karışım çorbaya karıştırılır ve bir kaç dakika da bu şekilde kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder