11 Ekim 2012 Perşembe

Şakşuka


Şakşuka icin internette birbirinden cok farkli tarifler var. Patatesli ve kabakli yapan da var, sogan kullanmayan da..  Aslinda her hali guzel olan bu yemegin benim sevdigim sekli iste boyle..

Malzemeler:
4-5 adet kemer patlican, 2 kucuk sogan, 4 dis sarimsak, 1-2 adet sivri biber, 4 adet domates
1 cay bardagi sicak su, 2 adet kup seker, tuz, karabiber
kizarmak icin sivi yag, sotelemek icin zeytinyagi

YAPILISI

  • Patlicanlar pijama seklinde soyulur ve kucuk kupler seklinde dogranir.
  • Dogranan patlicanlar acisi gitmesi icin yarim saat kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Sudan alinip kurulanan patlicanlar kizgin yagda kizartilir.
  • Kizaran patlicanlar yaglarinin cekilmesi icin kagit havlu uzerine alinir.
  • Ayri bir tencere icerisine cok az (2-3 kasik kadar) zeytinyagi alinir ve kup kup dogranmis soganlar bu yagda kavrulur. 
  • Icerisine kucuk dogranmis biberler ve ince dilimlenmis sarimsaklar da eklenerek bir sure daha sotelenir.
  • Son olarak kucuk dogranmis domatesler, seker, tuz ve karabiber eklenir. Domatesler bir sure cevirildikten sonra bir cay bardagi su ilave edilir ve sos su cekilene kadar pisirilir. 
  • Onceden kizartilan patlicanlar uzerine hazirladigimiz sos dokulerek hafifce karistirilir.
  • Soguk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder