8 Ekim 2012 Pazartesi

Hamsi Tava

Annem'i dakika başı arayarak aldığım talimatlar doğrultusunda pişirdiğim hamsi tava meğer ne kadar da pratik bir yemekmiş. Bu tarifi acilen sık kullanılanlar listeme ekliyorum :D




Malzemeler; 
1/2  kg Hamsi ( 1 tava için )
1 su bardagı mısır unu
1 çay bardağı un
tuz, karabiber
2 yemek kaşıgı tereyağ


YAPILIŞI
  • Mısır unu, normal un, tuz, karabiber bir poşet içerisinde karıştırılır.
  • Ayıklamış ve temizlenmiş hamsiler un karışımı içerisinde bulanır.
  • Unlanmış hamsiler tavaya kuyruklar içeri gelecek şekilde yuvarlak dizilir.
  • Tereyağ tavanın tam ortasına kuyrukların birleştiği yere koyulur. ( Tereyağ eriyerek dış taraflara doğru yayılıyor.)
  • Ocak üzerinde önce ilk tarafı kızartılır. (6-7 dk. yeterli oluyor.) 
  • Daha sonra düz bir kapak yardımıyla çevirilerek diğer tarafı da kızartılır. (5 dk. kadar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder