5 Ekim 2012 Cuma

Pesto Soslu Peynirli Wrap

Pınar'lara yemeğe gittiğimiz gecenin ertesi günü sadece yemek kahve ve çay üçlemesi arasında geçti. Hatta bir ara bu kısır döngüyü fark edip kendi kendimizle dalga geçtik. Pınar'ın evde bayatlamaya yüz tutmuş lavaş ekmeklerini öğle yemeğinde değerlendirelim dedik ve böylece aşağıdaki tarif kendiliğinden ortaya çıktı. Böyle bol eğlenmeli gülmeli ve yemeli bir haftasonu için teşekkür ederiz.

Malzemeler: 3 adet lavaş ekmek (kişi sayısına göre değişir), beyaz peynir ve kaşar karışımı
Pesto sos için; Fesleğen, dolmalık fıstık, sarımsak, iyi kalite zeytinyağ

Pesto sos yapımı için  fesleğen, dolmalık fıstık ve sarımsağı sırasıyla alarak havanda dövelim. İçine yavaşça   zeytinyağı dökerek koyu kıvamda yeşil bir sos elde edelim. 

Lavaşları açıp sosu her tarafına gelecek şekilde yayalım. Peynirleri de dağıtarak sıkıca saralım. Hazırladığımız wrapleri tost makinasına yerleştirelim. 5 dk sonra kızarmış, içi yeşil yeşil akan bir wrap elde etmiş olacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder