4 Ekim 2012 Perşembe

Cornflakesli Çıtır Tavuk

Bugün TV'de üst üste iki tane maç olunca, biz de menümuzu ona göre ayarladık !


Malzemeler: 4 adet tavuk göğüs , 2 bardak un , 1 kaşık sarımsak tozu (tercihe bağlı), 1 kaşık karabiber, 1 kaşık pulbiber, 1 cay kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı tuz, 2 yumurta, 1,5 bardak süt, 2 bardak cornflakes, kızartma yağı (fındık yağı ya da ayçiçek yağı)

  • Tavuklar küp küp doğranır
  • Bir kapta, un, tuz, karabiber,pulbiber, sarımsak tozu, kabartma tozu karıştırılır.
  • Diğer bir kapta yumurtalar çırpılır ve sütle karıştırılır.
  • Üçüncü kaba ise ufalanmış corn flakesler doldurulur.
  • Tavuk parcaları sırayla önce un karışımına, sonra süt-yumurta karışımına ve son olarakta cornflakeslere bulanır. Daha kalın kabuk oluşmasını istiyorsanız, aynıı tavuk için işlemler bir kez daha tekrarlanır.
  • Hazırlanan tavuklar kızgın yağa atılarak kızartılır. 
Bu tavukların yanında ballı hardal sos kullanmanızı tavsiye ederim.  Evde hazır sosu olmayanlar  ballı hardal sos hazırlamak için, yarım bardaktan daha az mayonez içerisine bir kaşık hardal, bir kaşık bal ve yarım kaşık limon suyu ekleyip karıştırarak elde edebilirler. (kaynak: blogchef.net)

1 yorum:

  1. Çok nefis gòrünüyo öyle meşakkatli de diil:) Evrim

    YanıtlaSil