27 Ocak 2013 Pazar

Patatesli Tavuk



Markete gitmek icin evden cikmaya usendigim bir gun evdeki malzemelerimle bu yemegi yaptim.. Tavuk yemeklerini diger et yemeklerine her zaman tercih ederim.. Hele ki boyle suyuna ekmek bandirmaklik olursa benim icin ziyafet var demektir. Bu tavuk yemeginde ozellikle biber salcasi kullanmanizi tavsiye ediyorum.. Ozellikle de hafif acili koy salcasi olunca lezzeti cok farkli oluyor.

Malzemeler;

Yarim kg tavuk kanat
2 yemek kasigi bibersalcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 buyuk patates
1 domates 
1 adet yesil biber
2 dis sarimsak
Yarim cay bardagi sivi yag
karabiber, tuz

YAPILIŞI
  • Tencereye sivi yag alinarak salcalar yaga yedirilir. 
  • Iri dogranmis patatesler, dilimlenmis sarimsaklar ve tavuk kanatlari ve kalin dogranmis yesil biberler tencereye alinarak butun malzeme salca iyicene karisana kadar karistirilarak kavurulur.
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edilir. (Bol karabiberin bu yemege cok yakistigini belirtmek isterim.)
  • Iri dogranmis domatesler eklenerek 3-4 dakika daha cevirilir.
  • Bir bardak kadar sicak su ilave edilir, tencere kapagi kapatilarak patatesler yumusayincaya kadar pisirilir. ( Dibi tutmamasi icin arada karistirilmalidir.)
  • Patetesler yumusayinca tencere kapagi acilarak, fazla suyunun ucmasi icin bir surede kapak acik pisirilir.
  • Yemegin suyu kivamli bir hale geldiginde ocagin alti kapatilarak servis edilir.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder