9 Ocak 2013 Çarşamba

Sebze Çorbası

Bu soguk kis gunlerinde ilac niyetine icilebilecek icerisinden vitamin fiskiran bir corba yaptim.. Aslinda bu corbanin belirli bir tarifi yok.. Kisaca dolapta ne varsa atin icine seklinde yazabilirim =)
Bakalim ben bu corbayi yaparken dolabimdan neler cikmis?



Malzemeler; 1 litre su, 1 adet sogan, 1 adet patates, 2 adet havuc, 3 adet kereviz sapi, 2 dal pirasa, 1 adet kabak , 1 adet limon, 1 su bardagi kirmizi mercimek, 1 avuc sehriye, 1 cay kasigi kimyon,  tuz
ustune dokmek icin: 1 yemek kasigi tereyag, 1 cay kasigi pulbiber

YAPILIŞI
  • Butun sebzeler yikanir ve soyularak irice dogranir.
  • Dogranan butun sebzeler bir tencere icerisine alinir.
  • Mercimek ve sehriye ilave edilir.
  • Uzerine 1 lt suyun tumu dokulerek sebzeler iyice pisinceye kadar kaynatilir.
  • Sebzeler kaynadiktan sonra corba blenderdan gecirilerek puruzsuz olmasi saglanir.
  • Ayri bor tavada tereyag eritilerek pulbuber bu yagda cevirilir.
  • Corba kaseye alinir uzerine hafifce kizgin tereyag gezdirilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder