2 Ocak 2013 Çarşamba

Humus




Malzemeler
;


2 Su bardağı nohut
1 çay bardağı tahin
2 limon
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Yarım çay kaşığı Kimyon
Toz kırmızı biber
Tuz



Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi humusun tarifini vermeden olmazdı sanırım.. Ancak Humus demişken, Seda'dan bahsetmemek olmaz sanırım.. Bizim için elinde koca bir tabak humus ile Seda kapıyı çalmışsa o gecenin yılbaşı akşamı olduğu aşikardır!  Bu tarifi canım arkadaşım Seda'ya armağan ediyorum.. Belki bu tarif sayesinde seneye humusu annesine yaptırmak yerine kendisi deneyebilir :=)

YAPILIŞI
  • Bir gece öncesinden ıslatılmış nohutlar haşlanarak kabuklarından ayrılır.
  • Sarımsaklar rendelenir.
  • Nohutlar rondodan geçirilir ve bir kaseye alınır.
  • İçerisine tahin, limonsuyu, rendelenmiş sarımsak, kimyon ve tuz eklenir ve karıştırılır. Eğer kıvamı koyu olmuşsa bir kaç kaşık su ilave edilerek yumuşatılmalıdır.
  • Hazırlanan humus servis tabağına alınır ve üzerine toz kırmızı biber ekilerek zeytinyağı gezdirilir.
Not: Sucuk veya pastırmalı yapılacaksa malzemeler zeytinyağı yerine tereyağında kavrulup humusun üzerine dökülmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder